El passat 8 de març, dia de la dona, els nens i les nenes de 1r, 2n i 3r vam anar al MIT, Museu Internacional del Titella a Catalunya, a Palau Solità i Plegamans.

Quan vam baixar de l’autocar ens vam endur una bonica sorpresa: el museu es troba en una Masia del segle XV envoltada de gespa, un espai privilegiat on vam poder-hi esmorzar amb calma. 

La visita va començar amb una breu presentació del tot el que faríem. Ens va anar molt bé, perquè vam poder recordar què és pot fer i què no en un museu, d’aquesta manera vam poder gaudir molt més de la visita.

En primer lloc, vam passar a una sala on vam començar a escoltar una música familiar… eren les 4 Estacions de Vivaldi! i allà vam poder-hi veure 4 titelles que representen cadascuna d’aquestes estacions. A més a més, la Teia ens va fer una mica de màgia i això ja ens va engrescar a començar la visita. Vam veure les diferents col·leccions:

  • Col·lecció privada de Teia Moner que inclou titelles del món dels segles XVIII al XXI
  • Col·lecció de titelles de companyies de titellaires catalans, des del segle XIX fins els nostres dies.
  • Col·lecció de titelles, cedides o donades, utilitzades en teràpia i educació.
  • Col·lecció de titelles d’espectacles de la companyia Teia Moner.

A cadascuna de les sales, el Miquel i la Teia ens explicaven moltíssimes curiositats i ens semblava tant interessant tot el que ens deien que ens costava no interrompre’ls per fer-los més preguntes.

Tot seguit, vam anar a una terrassa on hi havia moltíssims titelles per poder-hi jugar. Aquell espai ens va encantar! Vam poder experimentar el que ens acabaven de mostrar: titelles de dit, marionetes, titelles que requereixen la col·laboració de més d’un titellaire… 

No podíem acabar el recorregut sense veure un veritable espectacle de titelles i màgia, així que vam passar a una saleta on primer vam ser espectadors d’una representació i després vam participar de l’espectacle portant cadascú de nosaltres un titella de peix.

Però les sorpreses no s’havien acabat encara! Havia arribat l’hora d’elaborar el nostre titella. Amb un mitjó i uns complements ben fàcils de trobar, vam poder decorar uns titelles que ens vam emportar de record.

Va ser un matí molt entretingut que ens va passar volant d’una activitat a l’altre! I fins i tot, després de dinar, vam poder estar jugant a l’espai exterior on ens hi vam sentir molt a gust!