Normes

 

Entrades i sortides

L’horari és de 9:00 a 12:30 h i de 15:00 a 16:30 h.

Els alumnes d’Educació Infantil entren per la porta de L’Avinguda Barcelona i Cicle Inicial entren per la porta de l’Avinguda Barcelona i surten per la porta verda del carrer dels Frares i els de Cicle Mitjà i Cicle Superior (de 3r a 6è) entren per la porta del costat de l’ambulatori a l’Avinguda Barcelona. Es recorda que la porta es tancarà a les 9:05 h del matí i a les 15:05 h de la tarda.

Si s’arriba més tard, s’ha d’entrar per consergeria i la persona adulta que acompanyi la nena o el nen ha d’acompanyar-lo fins l’interior de l’escola i omplir el justificant que us donaran a consergeria explicant el motiu del retard.

Heu d’avisar quan hagi de recollir el nen o la nena una persona diferent de les que ho fan habitualment.

 Assistència

Us recordem la importància de l’assistència continuada a Educació Infantil i de l’obligatorietat a l’Educació Primària, tant al matí com a la tarda, per tal d’assegurar el dret a l’educació dels vostres fills i l’adquisició d’hàbits i aprenentatges. En cas d’absència, haureu d’avisar a l’escola indicant el motiu.

Si cal anar al metge procureu que es falti a escola només el temps imprescindible.

 

Malalties

Quan un nen o una nena presenti símptomes de malaltia o tingui febre, trastorns intestinals (diarrees o vòmits), fongs, parasitosi (polls) o conjuntivitis, no està en condicions d’assistir a classe i cal que es quedi a casa on.

Si aquests símptomes apareixen dins de l’horari escolar, s’avisarà telefònicament a la família perquè es faci càrrec de l’infant.

Cal restar a casa 24 h. sense símptomes abans de tornar a l’escola.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE L’ESCOLA TINGUI ELS TELÈFONS ACTUALITZATS ON TRUCAR EN CAS NECESSARI. US DEMANEM QUE ENS COMUNIQUEU IMMEDIATAMENT QUALSEVOL CANVI.

 

Medicaments

Només es donaran medicaments en cas que sigui estrictament necessari. En el cas d’haver de seguir una medicació, la família ha d’intentar fer quadrar l’horari perquè no coincideixi amb les hores d’escola.

Heu d’omplir el full que us facilitarà la tutora a l’inici de curs (també en tindran a consergeria) on s’indica la dosi i l’horari. També cal adjuntar la recepta o informe mèdic i la vostra autorització.

Heu de comunicar per escrit a la mestra qualsevol impossibilitat de rebre algun tipus de medicació i a la secretaria del centre.

L’alumnat que presenti algun tipus d’al·lèrgia, és imprescindible facilitar a l’escola un informe mèdic del tipus d’al·lèrgia i el protocol d’actuacions a seguir establert pel pediatre.

Si l’alumne no pot realitzar alguna activitat escolar, cal que porti un justificant mèdic.

Alimentació

Els nens i nenes han d’esmorzar a casa per assegurar un bon rendiment escolar. A mig matí han de portar un petit esmorzar (entrepà petit, fruita, galetes… evitant els productes de pastisseria industrial i xocolata).

Higiene

Els nens i les nenes han de venir a l’escola nets i polits i amb roba adient per assistir-hi.

Els alumnes d’Educació Infantil porten bata i se l’emportaran a casa per rentar-la.

Pels alumnes de Cicle Inicial és obligatori tenir sempre una bata a l’escola. La farem servir tan sols pels moments que fem feines de plàstica o en els que considerem que es poden embrutar molt.

RECORDEU que tota la roba que portin a l’escola ha d’anar marcada. En cas de pèrdua ho podreu trobar al “cistell de la roba perduda”.

També heu de posar gomes elàstiques d’uns 15 cm. als abrics, anoracs, jaquetes… per evitar que caiguin a terra.

 

Descans

És molt important que els nens dormin el suficient, segons les necessitats de l’edat.

A P3 els que es queden a dinar a l’escola fan migdiada.

Sortides culturals i Colònies

Les sortides que es duen a terme durant el curs són tan importants com les activitats que es fan dins de l’escola. És molt important l’assistència de tots els nens i nenes i si teniu qualsevol tipus de problema per participar en aquestes activitats, val la pena que parleu amb la mestra.

 

Comunicats i ús de l’agenda

El vostre fill o filla portarà informacions escrites de l’escola que cal que llegiu detingudament. També heu de tenir en compte aquelles coses que us demanin per tal de col·laborar en la realització de les diferents activitats de l’escola.

Si la família necessita comunicar alguna incidència a la tutora cal que li faci arribar per escrit en arribar a l’escola. A Educació Primària els alumnes tenen l’agenda on tant mestres com famílies poden escriure incidències, demanar entrevistes, recordar les sortides…

Perquè els pares i mares us pugueu informar de l’evolució dels vostres fills/es a l’escola i col·laborar amb el que faci falta es farà com a mínim una entrevista personal. A Primària es donaran informes d’avaluació al final de cada trimestre i a Educació Infantil es faran dos informes (febrer i juny).

És important assistir puntualment a les entrevistes amb els mestres. En cas que no s’hi pugui anar, cal avisar amb el màxim de temps possible.

 

Aniversaris

Us recordem que no porteu bosses individuals amb llaminadures.

A Educació Infantil i cicle Inicial podeu portar per esmorzar una coca, pa de pessic o galetes adquirits en un establiment, ho regula la normativa de sanitat i portar el tiquet de compra (en cas de forns de pà o pastisseria) on aparegui la data de la compra i el Nif de l’empresa. En cap cas es podran portar pastissos que hagin d’anar a la nevera: amb nata, trufa, mantega… ni fets a casa. Cal parlar amb la tutora per avisar i quedar d’acord en el dia de la celebració.

 

Motricitat (Ed. Infantil) i Educació Física (Primària)

El dia que els alumnes fan psicomotricitat (Ed. Infanti) han de portar roba còmode i sabatilles esportives.

A Primària, els dies d’Educació Física els nens i les nenes han de dur roba esportiva. Sempre amb sabatilles esportives i necesser.

A 6è han de dur roba  de recanvi i un necesser amb pinta, sabó, xancletes i una tovalloleta petita per dutxar-se.